Dankbaar

Voor elke nieuwe dag. Voor de liefde van en voor mijn man, ons gezin en onze families. Voor een goede nachtrust. Voor een goede maaltijd. Dat ik op mijn 63ste nog nieuwe rituelen kan aanleren, zoals elke dag beginnen met een paar yoga-oefeningen en elke dag afsluiten met een goede verzorging van mijn gebit en mijn huid. Voor een goed gesprek. Voor compassie. Dat ik een certificaat heb behaald waarmee ik vier jaar examens mag afnemen voor mijn mooie vak Engels. Voor elk coachtraject dat ik heb mogen doen. Zowel de coaching voor mezelf als de coaching die ik heb mogen geven.

Voor elke dag dat de zon schijnt. Voor elke dag dat ik op tijd afscheid van de dag kan nemen, omdat ik dan beter slaap. Voor de mooie natuur die ik bewust in me opneem wanneer ik met mijn liefste een wandelingetje doe, zoals gisteren een veldje net uitkomende klaprozen. Voor het zwerfvuil dat ik van tijd tot tijd opruim. Voor de lieve opmerkingen die mij tijdens die opruimrondjes toekomen. Voor elke mooie film en Netflix serie die mijn liefste en ik samen kijken.

Voor elk samenzijn met onze mooie, slimme, stoute en leuke kleinkinderen. Voor de gezondheid die we allemaal hebben. Voor de moed die degenen onder ons hebben, die een ziekte of ongemak te dragen hebben. Voor alles wat ik voor hen kan doen. Voor de brieven die ik, sinds we ook in Diemen wonen, aan zoveel lieve mensen heb geschreven en voor de respons die ik daarvoor krijg.

Voor de herinneringen die ik heb aan mijn jeugd. Voor wat de scholen, die mij allemaal een stukje van de kennis die ik heb opgedaan, mij hebben gegeven. Voor de docenten, klas- en studiegenoten met wie ik dat heb mogen doen. Voor mijn werk bij Albert Heijn, op school, thuis, allemaal hebben ze mij veel voldoening gegeven.

Voor de cursussen die ik heb mogen doen, het ene succesvoller dan het andere, maar allemaal even goed, leuk en interessant. Voor alle blogs die ik heb geschreven en de twee boeken die ik heb uitgegeven.

Voor het geloof en vertrouwen dat ik heb waardoor ik de meeste dagen blij, tevreden en regelmatig gelukkig door het leven kan gaan. Dank, dank, dank.