De maatschappij dat zijn wij.

Het is veel te weinig in het nieuws en ik begrijp het wel: want het is geen nieuws. Mensen moeten werken om de economie draaiende te houden. Dit klopt. En vrouwen moeten niet van hun partner afhankelijk zijn, ze moeten hun eigen geld verdienen, onafhankelijk zijn. Dat hoor je regelmatig in het nieuws.
Maar, dit klopt niet. Ja, dit klopt wel in een maatschappij waar geen kinderen zijn en dan is het verder van korte duur want dan houdt de maatschappij vanzelf op. Maar in de maatschappij zijn ook kinderen. Gelukkig maar want daarmee is onze toekomst veilig gesteld. En daarmee klopt het niet dat vrouwen niet van hun partner afhankelijk moeten zijn, dat moeten ze wel, wat geld betreft. En wanneer de man voor de kinderen zorgt moet hij, wat geld betreft, van zijn partner afhankelijk zijn.
Als er kinderen komen dan hebben deze kinderen zorg nodig. Deze zorg hebben ze grotendeels nodig van hun ouders. Dat is niet gek, deze ouders hebben immers voor de kinderen gekozen. Hoe ze dat verdelen is verder helemaal hun eigen zaak, maar met de komst van een kindje is dit prioriteit nummer één. Hoe gaan we voor ons kindje zorgen.
Natuurlijk is degene die minder gaat verdienen qua financiën afhankelijk van degene die meer blijft werken. En een keuze kan zijn dat je allebei minder gaat werken om ook allebei van het kindje te genieten, het goed te leren kennen en een bijdrage te leveren aan de verzorging en de opvoeding. Bij thuiskomst praat je elkaar bij over werk en thuis en zo wordt er dagelijks (liefst liefdevol) gecommuniceerd. Zo vorm je een gezinnetje en wordt het gezinnetje een team. Samen leef je je kindje goed voor en samen neem je daar verantwoordelijkheid voor. En wees niet bang elkaar aan te spreken wanneer de een niet begrijpt waarom de ander iets doet want dat ben je juist aan elkaar verplicht. Omdat het zo belangrijk is wat er met het kindje gebeurt. Want het kindje is onderdeel van de toekomstige maatschappij en hoe die eruit ziet daar hebben wij ons aandeel in.